Als je buikgriep hebt, is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Je kunt onder andere last hebben van misselijkheid, maar ook buikpijn, overgeven en diarree zijn niet uitgesloten. Soms komt het zelfs voor dat je last krijgt van koorts.Tijdens een buikgriep verlies je doorgaans veel vocht, waardoor het ook belangrijk is om voldoende te blijven drinken. Blijf daarom kleine beetjes waterdrinken. Als je last hebt van heftige diarree, neemt je lichaam circa de helft van het eten op. Je voelt je bovendien vaak iets beter wanneer je hebt gegeten.

Wil je graag snel weer beter worden? Dan is het belangrijk dat je de juiste voedingswaren consumeert. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste voedingswaren die je kunt eten als je buikgriep hebt.

Verse gember: Gember helpt tegen misselijkheid en neutraliseert de maag. Drink daarom voldoende gemberthee, waardoor je ook weer extra vocht naar binnen krijgt.

Witte rijst: Witte rijst heeft een licht constiperend effect. Overigens geldt dat ook voor witbrood. Gewoon witte rijst is misschien een beetje saai, maar je kunt dit eventueel combineren met wat worteltjes en doperwtjes. Je kunt de rijst ook opbakken voor wat extra smaak.

Groentebouillon: Een groentebouillon is smaakvol en houdt bovendien je vochtbalans op peil. Ook krijg je wat extra vitamines binnen.

Bananen: Bananen zijn ontzettend lekker en gezond. Het verlaagt bovendien de spijsvertering en heeft een stoppende werking.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.