Heb jij met enige regelmaat last van bloedend tandvlees bij het poetsen of flossen? Dan is het belangrijk dat je dit probleem niet negeert. Het is misschien wel de meest voorkomende tandvleesaandoening, maar toch mag je het niet zomaar negeren. Bloedend tandvlees wordt in de meest gevallen namelijk veroorzaakt door een ontsteking, wat vaak weer veroorzaakt wordt door tandplak en tandsteen.Echter kunnen er ook andere dingen aan de hand zijn. Hieronder volgt een opsomming van andere mogelijke oorzaken.

Type tandpasta

Heb je tandpasta of mondwater met alcohol of sodium lauryl sulfaat? Dan is het raadzaam om dit eens om te wisselen met andere tandpasta. Deze tandpasta kan namelijk bloedend tandvlees veroorzaken.

Zwanger

Als je zwanger bent kunnen hormonale veranderingen ook zorgen voor bloedend tandvlees. Het slijmvlies wordt namelijk dunner.

Syndroom van Sjörgen

Het Syndroom van Sjörgen kan ook zorgen voor dit verschijnsel. Je produceert in dit geval minder speeksel, wat weer kan leiden tot bloedend tandvlees.

Roken

Slecht nieuws voor de rokers onder ons: ook roken is een helaas een veelvoorkomende oorzaak.

Diabetes

Diabetes kan een droge mond veroorzaken wat op zijn beurt weer kan leiden tot bloedend tandvlees.

Vitaminegebrek

Heb je een vitamine A-, B- of D-gebrek? Dan is je tandvlees veel kwetsbaarder, waardoor je ook sneller bloed zult zien tijdens het tandenpoetsen.

Wat kan ik eraan doen?

Als je een keertje bloed ziet, hoef je gelukkig niet direct in paniek te raken. Heb je echter aanhoudend last van bloedend tandvlees? Dan is het wel raadzaam om een afspraak in te plannen met je huisarts of dokter.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit bericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.