Gedurende de zomermaanden hebben we natuurlijk weer volop T-shirts aan. Wij zijn weer lekker veel buiten en ook gaan we weer lekker barbecueën. De dagen zijn langer en je kunt ook langer in korte kleding blijven lopen.Er zijn echter veel vrouwen die er wel tegenop zien. Zij willen wel lekker naar buiten met een T-shirt, maar schamen zich voor de slappe ‘kipfilets’ op hun bovenarmen. Je hoeft je natuurlijk niet te schamen voor de gevreesde kipfilets, maar het is natuurlijk wel degelijk fijner als deze er helemaal niet zijn. Je hoeft dit dan ook niet te verstoppen onder je lange mouwen. Gelukkig kun je weer gemakkelijk van dit armvet af komen. Daarvoor kun je drie verschillende oefeningen doen. Hieronder lees je daar meer over.

Eerste oefening

Je kunt deze eerste oefening erg eenvoudig thuis doen. Je hebt er ook helemaal geen apparatuur voor nodig en je bent er ook niet bijzonder lang mee bezig. Pak een stoel of een laag kastje en zet deze vervolgens tegen de muur. Het object is iets lager, dus je zult een beetje moeten bukken om erop te kunnen leunen. Zet je benen vervolgens in een zithouding en plaats je handen achterop het kastje. Zak vervolgens naar beneden en zorg ervoor dat je je rug niet forceert. Herhaal deze oefening tien keer.

Tweede oefening

Je kunt nu aan de slag met de tweede oefening. Ga op je rechterknie zitten en plaats je linkerarm op je linker bovenbeen. Buig je rechteronderarm naar voren en naar achteren. Zorg ervoor dat je je bovenarm hierbij stilhoudt. Voer deze oefening uit met een gewicht van een of twee kilogram. Herhaal dit tien keer per kant.

Derde oefening

Voor de laatste oefening heb je eveneens een gewicht nodig van een of twee kilogram. Ga rechtop staan en plaats je rechterarm omhoog. Beweeg het gewicht vervolgens naar je schouderblad. Herhaal de oefening tienmaal en wissel nadien van kant.

Verzorging van je bovenarmen

Als je je bovenarmen stevig wilt houden is een goede verzorging ook bijzonder belangrijk. Dat wordt nog weleens vergeten. Scrub daarom wekelijks je armen en smeer deze vervolgens in met een verstevigende en hydraterende crème. Je kunt er overigens ook voor kiezen om een gezichtsmasker te gebruiken op je bovenarmen. Dit maakt je huid namelijk glad en zacht.

Vind jij dit ook handige oefeningen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.