Als je in de zomervakantie weer op reis gaat is het natuurlijk wel zo fijn als je lekker strak bent. De overtollige vetjes moeten maar verdwijnen en daarmee moeten de laatste kilo’s er dus ook af. Hoe word je nu net wat strakker voor je aankomende vakantie? Met behulp van deze handige tips en een beetje toewijding is dat een fluitje van een cent.Half uurtje bewegen

Het is belangrijk dat je elke dag minimaal een half uurtje beweegt. Een half uurtje op basis van 24 uur is natuurlijk erg weinig. Je kunt voor of na je werk/school een half uurtje gaan hardlopen. Dan heb je het snel weer gehad en kun je je weer focussen op de andere dingen.

Krachttraining en cardio

Het is raadzaam om zowel te kiezen voor krachttraining als voor cardio. Begin bijvoorbeeld een kwartiertje op de loopband en ga vervolgens aan de slag met de gewichten. Heb je (nog) geen sportschoolabonnement? Dan kun je ook beginnen met touwtjespringen en/of rennen en kun je vervolgens aan de slag met push-ups, crunches en squats.

Houd jezelf gemotiveerd

In het begin ben je altijd erg gemotiveerd om te sporten. Na verloop van tijd zakt dat vaak af. Zorg er daarom voor dat je jezelf gemotiveerd houdt. Dat kan bijvoorbeeld met een oude foto van jezelf toen je nog wel strak in je bikini stond! Daarmee kun je je dromen opnieuw realiseren.

Neem afscheid van je weegschaal

Je weegschaal kan er soms voor zorgen dat je minder gemotiveerd raakt. Je bent een week hard bezig en je merkt er soms helemaal niets van. Soms val je af in kilo’s, terwijl de ander er juist spiermassa bij krijgt. Ook spiermassa zorgt voor de nodige kilo’s. Kijk daarom vooral gewoon in de spiegel voor het resultaat en neem afscheid van je weegschaal.

Let op je voeding

Je voeding is misschien nog wel belangrijker dan sporten. Probeer rekening te houden met het volgende:

– Eet bij voorkeur meer groenten en beperk het eten van fruit. Je kunt beter een wortel eten dan bijvoorbeeld een appel;

– Water en kruidenthee is gezonder dan fruitsapjes, frisdrank of alcohol;

– Beperk koolhydraten. Eet dus bij voorkeur geen brood en eet eveneens geen pasta;

– Eet alleen verantwoorde snacks. Als je tussen de maaltijden door trek hebt kun je bijvoorbeeld stukjes komkommer eten.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.