Keelpijn is ontzettend vervelend. Pijn bij het slikken, een prikkelend gevoel en een opgezwollen keel zijn slechts enkele elementen waar je mee te maken krijgt als je last hebt van keelpijn. In veel gevallen kan keelpijn al binnen een week over zijn, maar het is altijd fijn om dit proces te versnellen. In dit artikel lees je over de oplossing tegen keelpijn.Oorzaak

Helaas is er niet een eenduidige oorzaak waar keelpijn uit ontstaat. Het kan namelijk meerdere oorzaken hebben. Over het algemeen wordt het veroorzaakt door een virusinfectie of een bacteriële ontsteking. Een virusinfectie kan bijvoorbeeld verkoudheid zijn. Veel mensen krijgen dan ook last van de keel. Ook bij de ziekte van Pfeiffer komt keelpijn geregeld voor. Een bacteriële ontsteking kan zijn: verschillende organen en klieren in je keel waar bacteriën actief worden. Het zwelt dan op, waardoor je moeite hebt met slikken. Dat kan ook zorgen voor een hevige keelpijn. In enkele gevallen kan het ook nog andere oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je last heb van schildklierontsteking, waarbij je last hebt van je hals (ter hoogte van je schildklier). Keelpijn is soms een bijkomend gevolg dan de ontsteking. Wat de oorzaak ook precies voor jou is, hieronder lees je over dé oplossing tegen keelpijn.

Wat is de oplossing tegen keelpijn?

Zoals iedereen weet, is keelpijn absoluut niet fijn. De oplossing tegen keelpijn is gelukkig erg simpel. De meeste mensen hebben het ook nog eens standaard in huis, dus je kunt er snel weer bovenop komen. Het grote geheim, en de oplossing tegen keelpijn, is kamillethee met honing. Dit verzacht de keel, waardoor de pijn veel sneller wegtrekt. Je kunt zo nu en dan ook gewoon een schep honing nemen met wat water: maar zorg er in ieder geval voor dat je voldoende honing binnenkrijgt. Deze substantie, wat iedereen ook vaak wel in huis heeft, zorgt er elke weer voor dat je keelpijn snel over is. Het is daarnaast ook altijd verstandig om voldoende te blijven drinken, maar dat is altijd zo en dat moet je ook blijven doen als je last hebt van je keel. Het doet vaak wel pijn, maar water drinken is altijd goed voor je.