Veel Nederlanders zijn dol op Chinees eten. Het is natuurlijk ook wel erg gemakkelijk: je rijdt naar lokale afhaalchinees op en haalt hier het maandmenu op. Vaak kun je hier meerdere dagen van eten, omdat het altijd zo enorm veel is. Je stopt het de volgende avond even in de magnetron en je hebt weer een avondmaaltijd. Toch is dat helemaal geen verstandig idee.Als je je bak bami opnieuw opwarmt denk je natuurlijk alleen maar aan je hongergevoel. Je wilt natuurlijk wel weer een hap eten, maar toch is het niet verstandig om het eten nogmaals op te warmen.

De restjes van de afhaalchinees moeten namelijk minstens 82 graden bereiken als je het opnieuw wilt opwarmen. Doe je dit niet? Dan krijg je te veel bacteriën binnen in je lichaam. Kies je ervoor om de restjes eten op te warmen in de pan? Dan is het belangrijk dat je het voedsel blijft roeren in de pan. De hitte zal op die manier gelijk verdeeld worden.

Dit geldt echter niet voor rijstgerechten. Het kan zelfs gevaarlijk voor je zijn om rijst nogmaals op te warmen. Rijst bevat een stofje waardoor je darmen van slag kunnen raken. Dat kan weer resulteren in diarree of overgeven.

Wil je de rijst toch graag bewaren? Dan is het raadzaam om de rijst direct af te laten koelen. Zet het gerecht dus binnen een uurtje in de koelkast!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.