Veel mensen vragen het zich af: kun je het beste douchen in de ochtend? Of juist in de avond? En moet je vooral lang douchen of juist kort? En moet je juist een warme douche nemen of toch liever een koude? Voor veel mensen is het niet duidelijk en daarom doen mensen vooral gewoon wat lekker is. Vaak is dat een warme lange douche.Echter kun je er veel baat bij hebben als je kort koud doucht. Het is misschien eventjes bibberen en doorbijten, maar dat is het zeker waard.

Meer energie

Deze tip is vooral handig voor iedereen die graag in de ochtenduren doucht. Veel mensen douchen graag onder een warme douche. Dat is ook logisch, want warmte is natuurlijk fijn. Een warme douche zorgt ervoor dat je kalmeert en ontspant. Natuurlijk is dat lekker, maar eigenlijk wil je de ochtend niet op zo’n manier beginnen. Je wilt juist even wakker worden. De dag wil je juist vol met energie beginnen.

Pas deze traditionele truc toe

In de Middeleeuwen paste men deze truc al toe. Men sprong in een nabijgelegen rivier voor een verfrissende duik. Zo kon men de dag weer door en kon men helder nadenken. Dat raden we je nu wel af, maar hetzelfde effect kan je krijgen onder de douche. Zo kun je gemakkelijk schoon worden.

Anderhalve minuut

Het werkt ontzettend eenvoudig. Je draait de douche open zoals je dat anders ook zou doen. Aan het einde van de douchebeurt draai je de koude kraan open en laat je deze nog 30 seconden zo aan. Draai vervolgens de warme kraan weer open en laat deze weer 30 seconden zo aan. Je sluit je douchebeurt tot slot weer af met 30 seconden koud water. Je zult merken dat je de rest van de dag energiek bent. Deze methode zorgt bovendien voor een verbeterde bloedsomloop, het vermindert stress en bovendien geeft het je immuunsysteem een boost. Het is misschien eventjes doorbijten, maar de koude douche is dat het zeker waard.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.