De stoelgang: het is niet iets waar we graag over praten met anderen. Het wordt daarmee vaak een beetje onder banken en stoelen geschoven. Het is natuurlijk ook geen leuk onderwerp, maar toch is het belangrijk om het hierover te hebben. Wil je graag gemakkelijker naar het toilet kunnen gaan? Dan is het belangrijk dat je de onderstaande voedingsmiddelen vermijdt.Hoe iemand reageert op voeding verschilt per persoon. Echter gaat de onderstaande lijst op voor de meeste personen.

Gefrituurd voedsel

Gefrituurd voedsel is niet bepaald gezond. Dat is al algemeen bekend. Volgens voedingsdeskundige Dana White en Lea Ann Chen, professor in medicijnen aan New York University, komt er maar weinig goeds uit gefrituurd en vet voedsel. Natuurlijk is het wel erg lekker, maar voor je lichaam is het niet goed. Uit recent onderzoek is gebleken dat voedsel dat hoog is in verzadigd vet kan zorgen voor constipatie. Je hoeft natuurlijk niet al het gefrituurde voedsel opzij te leggen, maar eet het maximaal een keer per week.

Zoetstoffen

Zoetstoffen, waaronder xylitol, mannitol en sorbitol, vind je met enige regelmaat terug in soorten groente en fruit. Ook wordt dit weleens gefabriceerd en toegevoegd aan caloriearm voedsel. De zoetstoffen bevatten niet veel calorieën en daarom willen mensen dit wel graag eten. Toch kan je lichaam deze zoetstoffen niet goed verwerken. Dat is gebleken uit recent onderzoek van de US National Library of Medicine National Institutes of Health Search.

Alcohol

Met enige regelmaat een biertje of een glaasje wijn drinken is natuurlijk wel zo lekker. Een avondje stevig drinken kan er echter voor zorgen dat je last krijgt van diarree. Uit onderzoek is gebleken dat het stofje ethanol voor een versnelde spijsvertering kan zorgen. Ook kan alcohol zorgen voor uitdroging en dat kan weer zorgen voor constipatie. Daarom is het raadzaam om alcohol te drinken met mate.

Melkproducten

Er zijn ontzettend veel mensen die melkproducten niet goed kunnen verwerken. Dit geldt dus niet voor iedereen, maar erg veel mensen zijn lactose-intolerant. Het lichaam kan verschillend reageren op verschillende melkproducten. Zo kan het lichaam misschien wel tegen kaas, maar bijvoorbeeld niet tegen melk. Voor een ander persoon werkt dat juist andersom zo. Het is dus belangrijk dat je je lichaam daarop test. Volgens Lea Ann Chen kun je wel altijd kefir of Griekse yoghurt eten. Deze producten zijn namelijk wel goed voor je spijsvertering.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.