Op bepaalde dagen merk je dat je eten maar slecht naar binnen krijgt. Je maag slaat op hol en je hebt veel tijd nodig op het toilet. Dat is natuurlijk niet leuk en je wilt natuurlijk ook dat dit zo snel mogelijk overgaat. Wat kun je dan eten? Probeer deze voedingsmiddelen maar eens.Bananen

Je maag wordt sowieso blij van een banaan. Bananen zijn namelijk gemakkelijk te verteren en zorgen niet voor irritaties in de maag. Bovendien bevatten bananen voldoende vezels en zorgt dat ervoor dat je maag zich gemakkelijker kan herstellen wanneer je last hebt van diarree.

Crackers of witbrood

Is je maag van streek? Dan is het wel belangrijk dat je gewoon eet. Als je niets eet kan dat het probleem juist verergeren. Je kunt ook witbrood of crackers eten. Je maag kan het zuur dan absorberen en je zult merken dat je je al gauw beter voelt.

Havermout

Ook volkorenproducten kunnen ervoor zorgen dat je maag gerust gesteld wordt. De vezels uit volkorenproducten zuigen water in het spijsverteringskanaal en verplaatst dat naar je lichaam. Het kan dus ook verstandig zijn om havermout te eten.

Zoete aardappel

Een zoete aardappel zit boordevol potassium, magnesium en calcium. Deze stoffen hebben met elkaar gemeen dat dit je opgeblazen gevoel tegengaat. Het sodium in je lichaam wordt namelijk gebalanceerd.

Gember

Als je last van je maag hebt kun je ook een beetje gember bij je thee instoppen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat dit werkt tegen misselijkheid en overgeven. Ook wanneer je last hebt van ochtendmisselijkheid is het een aanrader om de dag te beginnen met thee met een beetje gember.

Water

Tot slot is het ook gewoonweg belangrijk om voldoende water te drinken. Als je je lichaam hydrateert zal je minder last hebben van een maag die van slag is. Het reinigt je lichaam van de slechte stoffen en daarom is het dus bijzonder belangrijk om voldoende water te drinken.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.