Verkouden worden: daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten. Jij niet en jouw kind ook niet. Toch kun je maar zo een beetje kouvatten. Dat geldt natuurlijk ook voor je kind. Wat als je kind verkouden raakt? Hoe kun je dan voorkomen dat je hier zelf geen last van krijgt? De huisarts Roger Henderson heeft een handige tip voor ouders.Beloning

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus daarom is het in eerste instantie belangrijk dat je kinderen er alles aan doen om niet verkouden te worden. Geef je kind dus gerust een beloning als hij of zij haar handen met zeep wast. Je hoeft natuurlijk geen duur speelgoed te kopen, maar een sticker aan het einde van de dag kan al voldoening gegeven.

Keukenrol

Alhoewel een keukenrol niet bepaald budgetvriendelijk is, raadt huisarts Roger Henderson dit wel aan. Gebruik liever geen handdoek als kinderen in huis grieperig zijn. Je kunt beter een keukenrol gebruiken waarmee de kinderen hun handen kunnen afdrogen. Deze kun je nadien gewoon weggooien en daarmee voorkom je het verspreiden van bacteriën.

Desinfecteren

Het is natuurlijk belangrijk dat je kinderen een goed immuunsysteem opbouwen. Als je kinderen grieperig zijn, is het echter belangrijk dat je het speelgoed extra desinfecteert.

Blijf voldoende ventileren

Voldoende ventileren is ontzettend belangrijk. Daarmee zorg je er namelijk voor dat de vieze lucht wordt omgeruild door schone lucht. Laat je woning daarom regelmatig goed doorluchten.

Papieren zakdoekjes

Als je kind verkouden is, is het raadzaam om hem of haar papieren zakdoekjes te geven. Deze kunnen nadien dan ook direct weggegooid worden. Dat is beter dan een katoenen zakdoek, want deze zit namelijk vol met bacteriën.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.