De lente- en zomermaanden zijn erg prettig. Het zonnetje schijnt en het is minder koud dan in de overige maanden van het jaar. Toch brengt dit ook wat lastigheden met zich mee. Vooral de vieze vliegen die constant op je eten zitten zijn behoorlijk vervelend. Het is niet alleen irritant, maar het is ook erg vies. Kan dit kwaad?Schadelijke bacteriën

Misschien wil je dit wel helemaal niet lezen, maar als een vlieg op je eten landt kan deze tot wel 200 schadelijke bacteriën overbrengen. Deze bacteriën worden op jouw eten overgebracht zodra een vlieg erop landt. Dat kan weer zorgen voor nare ziektes. Een vlieg hoeft maar een seconde op je eten te zitten en je gezondheid kan al in gevaar zijn.

Dek het voedsel af

Het is daarom erg belangrijk dat je je voedsel afdekt. Of je kunt natuurlijk op een plek gaan zitten waar de vliegen niet komen. Als de vliegen op je voedsel hebben gezeten kan je het eigenlijk weggooien. Alhoewel dat misschien een beetje drastisch klinkt wil je natuurlijk ook niet ziek worden. Hou de vliegen daarom maar liever uit de buurt.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.