Wandelen is misschien wel de meest eenvoudige manier om beweging te krijgen. Het is goed voor lichaam en geest. Het aantal aanbevolen stappen per dag ligt echter vrij hoog: zo’n 10.000 stappen per dag. Is dit een onhaalbaar aantal of is dit goed te doen? In dit artikel geven we je 14 handige tips zodat jij iedere dag meer stappen zet dan je nu doet.

Hou stappen bij met een smartwatch of app

Als je iedere dag 10.000 stappen wilt zetten is het van groot belang dat je dit ook bijhoudt. Met een sporthorloge of een stappenteller-app kan je gemakkelijk nagaan hoeveel stappen je iedere dag zet. Je kunt je doelen zelf instellen en langzamerhand opwerken naar steeds meer stappen op een dag.

Laat de hond uit

Heb je thuis een trouwe viervoeter? Dan zal je iedere dag wel de deur uit moeten om een wandeling te maken. Als je met meerdere mensen in huis woont kan je vooralsnog de taak wel op je nemen. Dan kan jij mooi wat stappen maken als je vriendin, vriend of kind de vaatwasser uitruimt. Goede deal, toch?

Spelen met de kinderen

Kinderen zijn ontzettend energiek en zetten de benodigde stappen misschien wel iedere dag. Ga gerust eens mee buiten spelen en ga na hoeveel stappen zij zetten. Een gezellige manier om zelf ook actiever te worden.

Stel een wekker in op je smartphone

Je kunt ook ieder uur een wekker instellen op je smartphone. Is het bijvoorbeeld 09:50? Dan wordt het weer tijd om een aantal stappen te zetten. Zo blijf je ieder uur in beweging en dat zorgt ervoor dat je ieder uur weer een aantal stappen zet. Strek de benen even vijf minuutjes en je zult merken dat je veel stappen zet.

Doe het samen

Ken jij iemand die ook graag meer stappen wil zetten? Loop dan gerust eens samen. Als je samen loopt zet je vaak meer stappen dan wanneer je alleen loopt. Je kunt even lekker kletsen en je blijft gemotiveerder om het vol te houden.

Wandel in een groene omgeving

Wandelen in een groene omgeving is leuker dan wanneer je wandelt in de wijk. In een groene omgeving kom je echt tot rust en zal je ook meer stappen zetten.

Kijken en luisteren

Vind je wandelen niet bepaald leuk? Dan kan je het natuurlijk iets leuker maken door simpelweg een stukje te gaan wandelen. Heb je thuis een loopband? Dan kan je hier natuurlijk een scherm bovenop zetten zodat je lekker iets kunt kijken. Een serie of een televisieprogramma kijken terwijl je wandelt is natuurlijk geen straf.

Consumeer meer water

Voldoende water drinken is erg belangrijk. Het zorgt er bovendien ook voor dat je meer stappen zet. Je zult namelijk regelmatig moeten plassen. Je blaas zal immers sneller vollopen. Een win-winsituatie dus als je voldoende water drinkt.

Stuur een kaartje

Een mailtje, een appje of een Facebook-bericht sturen naar een vriend of vriendin is natuurlijk ontzettend leuk. Echter kan je ook eens een kaartje sturen. Je wandelt dan even naar de brievenbus en weer terug. Dan heb je toch weer een aantal extra stappen gezet. Bovendien maak je iemand anders blij met het kaartje.

Rondlopen terwijl je belt

Mag jij maar al te graag kletsen aan de telefoon? Of krijg jij meerdere zakelijke oproepen per dag? Maak er dan een gewoonte van dat je loopt terwijl je belt. Op deze manier haal je al multitaskend de eerste stappen binnen. Handig, toch?

Kies voor een andere parkeerplek

Je kunt de auto natuurlijk recht voor de deur parkeren. Echter kan je je wagen ook eens een stukje verderop zetten. Dat zorgt ervoor dat je weer extra stappen kunt zetten. Ook als je naar de supermarkt of een andere winkel gaat kan je de auto natuurlijk een stukje verderop zetten. Alles voor de extra stappen!

Wandelen tijdens je pauze

Heb je een half uurtje middagpauze? Dan kan je natuurlijk een half uurtje op het kantoor blijven zitten. Echter kan je ook eventjes eten en vervolgens een klein blokje om gaan. Je krijgt dan even frisse lucht binnen en bovendien zet jij je extra stappen.

Neem altijd de trap in plaats van de lift

Woon jij in een appartementencomplex en kies jij altijd voor de lift? Hou daar dan mee op en neem vooral de trap! Je zet automatisch meer stappen en je traint tegelijkertijd je conditie.

Tuinier

Heb jij groene vingers? In de tuin zal je al snel meer stappen zetten. Loop een rondje om het onkruid te wieden of maai het gras. Pluk ook gerust een aantal bloemen uit de tuin voor een mooi boeket. Er is genoeg te doen in de tuin en je zet ook nog eens de nodige stappen. Een win-winsituatie dus.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.