Soms merk je helemaal niet dat je een hoge bloeddruk hebt. Toch kan dit wel flinke gevolgen hebben je op lichaam. Je kunt onder andere een hartaanval, beroertes of nierfalen krijgen. Gelukkig zijn dat wel uitersten en zal het niet zo snel zo ver komen. Toch is het niet onbelangrijk om eens naar je eetpatroon te kijken. Wil jij je bloeddruk op een gezonde manier verlagen? Dan kun je de volgende producten met enige regelmaat eten.Fruit en groenten

Fruit en groenten zijn ontzettend goed voor je. Eet bij voorkeur iedere dag twee stukken fruit en drie porties groenten. Zorg er eveneens voor dat je niet te veel zout consumeert. Op die manier kun je je bloeddruk op verschillende punten verlagen. Als snack kan je dus ook prima een stukje fruit eten.

Vermijd het eten van zout

Als het even kan, is het belangrijk om zout te vermijden. Natuurlijk is het wel lekker om zout te gebruiken bij eten, maar beperk dit tot maximaal zes gram per dag. Als je je zoutinname verlaagt, zal je hartgezondheid verbeteren en zal je bloeddruk verlagen.

Noten

Regelmatig noten eten is ook geen onverstandige keuze. Een handjevol noten eten kan zorgen voor een flinke verlaging van je bloeddruk. Bovendien zijn noten ook nog eens rijk aan kalium, magnesium en calcium. De noten zijn bovendien voorzien van verscheidene plantaardige antioxidanten.

Koffie of thee

Een bakje koffie of een bakje thee is op zijn tijd niet verkeerd. Koffie en thee bevatten namelijk antioxidanten, potassium en ponyfenol. Deze stoffen zorgen een lagere bloeddruk. Wel is het belangrijk dat je niet te veel koffie en thee drinkt. Beperk het daarom tot maximaal drie kopjes per dag. Ben je geen liefhebber van koffie of thee? Drink dan melk!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.