Als je net gaat eten wil je natuurlijk eerst even je handen wassen. Ook als je net naar het toilet bent geweest is het wel zo prettig als je je handen wast. Daarvoor gebruik je natuurlijk zeep of desinfecterende gel. Toch is het belangrijk dat je dit niet te vaak gebruikt. Sterker nog: je kunt beter maar rustig aan doen met handreinigers.Handen reinigen

Na een toiletbezoekje wil je natuurlijk graag je handen reinigen. Dat is immers wel zo hygiënisch en dat is je ook altijd geleerd. Moet je nu na elk klein dingetje je handen reinigen met zeep of gel? Dat hoeft gelukkig niet. Je kunt er zelfs baat bij hebben als je dat niet doet.

Schadelijk voor je huid

Heb je vaak last van droge handen? Of heb je soms scheurtjes in je huid? Dan gebruik je misschien wel te veel zeep of te veel desinfecterende gel. De meeste gels of zeepjes bevatten namelijk ingrediënten die ervoor zorgen dat je handen uitdrogen. Onder andere alcohol zorgt daarvoor. Als je dit herhaaldelijk gebruikt kan dat ervoor zorgen dat je handen uitdrogen. Bij verscheidene mensen drogen de handen dusdanig uit dat er scheurtjes of kloven ontstaan. Dat is natuurlijk iets dat je wilt voorkomen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.