Het is natuurlijk ontzettend fijn om even te douchen. Je raakt weer helemaal fris door de heerlijke shampoo én dat is wel zo fijn. Nadien kun je wellicht nog een maskertje opzetten.Echter worden de oren vaak vergeten. De meeste mensen gebruiken daarvoor een wattenstaafje, waarmee zij hun oren schoon kunnen maken. Echter blijkt dat dit helemaal niet de beste manier is.

Oorsmeer mag dan wel erg vies zijn, maar toch is het niet onverstandig om dit gewoon te laten zitten. Oorsmeer wordt immers niet voor niets aangemaakt. Het heeft namelijk een aantal belangrijke functies. Zo verkleint het de kans op oorontsteking aanzienlijk. Haal je het wel weg? Dan is de kans op oorontsteking vanzelfsprekend groter.

Oorsmeer kun je dus beter laten zitten, maar waar dient het nu echt voor? Het houdt veel stof en viezigheid tegen! Immers dwarrelt dat allemaal in de lucht en kan dat in je oren terechtkomen. Je oorsmeer beschermt je daar dus tegen.

Ook beschermt het je gehoorgang en biedt het bescherming tegen (te veel) vocht en eveneens tegen uitdroging. Tot slot kunnen er zelf schimmels in je oor ontstaan, als je je oorsmeer continu weghaalt. Liever oorsmeer dan schimmels, toch?

Als je dit allemaal gelezen hebt, zal je de volgende keer wel twee keer nadenken als je je oorsmeer verwijdert! Laat de wattenstaafjes de volgende keer maar liggen dus…

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie!