Als we het over gezondheid hebben, hebben we het niet erg snel over billen. We kijken sneller naar onze buik of kijken naar eventuele lichamelijke klachten. Echter kunnen je billen ook veel zeggen over je gezondheid.Billen zijn er natuurlijk in talloze formaten: er zijn mensen met kleine billen, medium billen en grote billen. Daartussen heb je natuurlijk ook nog weer voldoende opties. Zo zijn er ook mensen met hangende billen of juist strakke billen. Andere mensen hebben ‘geen billen’. Het kan in ieder geval veel zeggen over je gezondheid. Onderzoekers van de Universiteit van Oxford hebben dit namelijk aangetoond met een degelijk onderzoek.

Vrouwen met grotere billen zijn vaak gezonder dan vrouwen met kleinere billen. Vaak wordt het tegenovergestelde echter gedacht, maar toch blijkt niets minder waar.

In het onderzoek werden maar liefst 16.000 vrouwen onderzocht. Vrouwen met dikkere billen hebben gemiddeld een lager cholesterolgehalte dan vrouwen met een kleiner kontje. Het lagere gehalte zorgt ervoor dat dames met een grotere kont minder kans hebben op hart- en vaatziekten en diabetes. Bovendien bleek uit datzelfde onderzoek dat dames met grote billen intelligentere kinderen krijgen! Je hoeft je dus niet lang te schamen als je een groot achterwerk hebt!

Vind jij dit ook een grappig onderzoek? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.