Steeds meer mensen krijgen last van hun nek. Het is een kwaaltje die niet alleen voorkomt onder ouderen, maar ook jongeren hebben hier steeds vaker last van. Het is dus niet onbelangrijk om dit artikel eens goed door te lezen. Wat is de oorzaak hier nu precies van?Veel mensen zitten tegenwoordig een aantal per uur per dag met hun telefoon te spelen. We kunnen urenlang naar het scherm kijken, terwijl wij misschien niet altijd iets nuttigs doen. De meeste mensen weten natuurlijk wel dat het niet bepaald gezond is om urenlang met je telefoon of tablet te spelen.

Toch is Facebook, Instagram en WhatsApp ontzettend populair. Dat checken we dus maar al te graag op onze smartphone. Echter kan dit ook de nodige kwaaltjes opleveren. Hieronder lees je daar meer over.

Uit onderzoek is gebleken dat je je nek in een onnatuurlijke houding houdt als je naar je smartphone kijkt. Je nek krijgt een natuurlijk druk te verduren van circa vijf kilo. Neem je een onnatuurlijke houding aan? Dan kan dat verviervoudigen. Dit kan weer zorgen voor de nodige nek- en halsklachten. Ook pijn in je schouders en rug kunnen voorkomen. Die spanning kan zorgen voor overbelasting en daar kan je op latere leeftijd veel last van krijgen.

Je kunt dit natuurlijk voorkomen. Immers kun je natuurlijk ook gewoon minder op je smartphone spelen. Echter kun je ook de volgende tips lezen:

  • Of je nu zit of staat, we houden ons mobieltje vaak laag vast. Het kan dus helpen om je telefoon iets hoger in de lucht te houden. Op die manier hou je toch nog een natuurlijke houding aan;
  • Lig je op de bank? Zorg er dan voor dat je een goede hoofdondersteuning hebt;
  • Yoga is in de laatste jaren steeds populairder geworden. Het ontspant je lichaam niet alleen, maar ook verbetert dit je houding. Probeer het ook eens;
  • Een massage kan natuurlijk ook erg fijn zijn. Ook kan dat weer goed voor je nek zijn.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.