Een lekker biefstukje of een heerlijke hamburger: veel mensen kunnen het niet weerstaan. Vlees bevat diverse goede stoffen, maar er zijn ook verscheidene vleessoorten die wij mensen niet zo goed kunnen verteren. Je lichaam geeft je tekenen dat je het vlees eigenlijk niet aankan. Als jij hier ook last van hebt, is het misschien goed om eens te kijken naar je voedingspatroon.Obstipatie

Een van de eerste tekenen van het slecht verteren van vlees zijn ontstoppingen. Kost het je moeite om een grote boodschap in het toilet te leggen? Zorgt het voor de nodige pijn en misschien zelfs wel voor aambeien? Dan komt dit doordat de vetten moeilijker af te breken zijn in je lichaam. Het vlees bevat dan te weinig vezels.

Hongergevoel

Heb je vaak honger? Ook dit kan betekenen dat je een verstoorde vleesvertering hebt. Je lichaam heeft dan simpelweg te veel eiwitten en te weinig koolhydraten binnengekregen. Je bloedsuiker zal daardoor lager uitvallen en je lichaam maakt dan serotonine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je met een hongergevoel loopt.

Overige symptomen

Er zijn ook nog andere symptomen, namelijk:

  • Een hoge bloeddruk;
  • Je ruikt sterk, ondanks dat je hygiëne op peil is;
  • Je wordt snel ziek;
  • Je bent snel en vaak moe;
  • Je voelt je vaak misselijk.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.