Vrouwelijke figuren zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt dit bijna vergelijken met fruitsoorten. Als je een appelfiguur hebt ben je vooral iets breder rondom de taille en bij een peerfiguur ben je juist iets breder rondom je benen. Een hoger vetpercentage zorgt voor deze vormen. Immers: het overtollige vet moet ergens worden opgeslagen. Het vetpercentage verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Waar het vet zich bevindt speelt hierbij een belangrijke rol.Wetenschappers

Circa 20 jaar geleden deden wetenschappers van het Albert Einstein-college onderzoek onder 2.500 vrouwen. Men onderzocht naar de relatie tussen lichaamsvet en het risico op hart- en vaatziekten. De plaats waar het vet wordt opgeslagen bepaalt je risicofactor op hart- en vaatziekten. Dit kwam uit het onderzoek naar voren.

Appel of peer

De onderzoekers kozen twee figuurtypes uit: appel- en peervormige figuren. Men ontdekte dat de vrouwen met grote hoeveelheden vet rondom de taille maar liefst drie keer zoveel kans hebben op hart- en vaatziekten. Vrouwen die een appelfiguur hebben vallen daarmee in deze categorie. Het vet is immers terug te vinden rondom de taille.

Gevaarlijk

Volgens de onderzoekers is het vet rondom de taille erg gevaarlijk. Je hebt dan namelijk een ongezonde variant van overgewicht. Bovendien komt dit type overgewicht vaak door stress. Stress geeft eveneens een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Daarom is het belangrijk om stress zoveel mogelijk te voorkomen. Dat is natuurlijk erg lastig, maar als je aandacht besteed aan gezonde voeding kom je al erg ver. Ook is het raadzaam om voldoende te bewegen. Zorg ervoor dat je tijdig op bed gaat zodat je voldoende slaap krijgt. Met behulp van deze tips voorkom je overgewicht en stress. Mediteren is overigens ook een aanrader!

Vind jij dit ook een interessant onderzoek? Vergeet dit atikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.