Je doet het zonder dat je erbij nadenkt: je schudt met je hoofd als je water in je oren hebt. Toch is dat geen goed idee. Als je net uit het zwembad komt of onder de douche hebt gestaan is het dus geen goed idee om het water eruit te schudden. Toch maken veel mensen deze fout en dit kan flinke gevolgen op je gehoor hebben. Schud achtergebleven water daarom nooit zomaar uit je oor!Hoge snelheid

Water kan niet te lang achterblijven in het gehoorkanaal. Daarom schudden we het liefst ons hoofd heen en weer zodat het water eruit komt. Toch is dat volgens Amerikaanse wetenschappers geen goed idee. Bij het heen en weer schudden heb je namelijk een bepaalde snelheid nodig om het water uit je oren te krijgen. Uit testen van de Amerikaanse wetenschappers is gebleken dat de geschatte snelheid vrij hoog is. Dat kan zorgen voor schade aan het gehoor en zelfs voor schade aan de hersenen. Dit is volgens de wetenschappers vooral erg gevaarlijk voor kinderen, omdat kinderen kleinere oorkanalen hebben.

Wat is dan de juiste manier?

Heb je water in je oor en wil je dat dit zo snel mogelijk verdwijnt? Zorg ervoor dat je dan een aantal druppels ontsmettingsalcohol of azijn in je oren druppelt. Laat dit vervolgens kort intrekken en houd je hoofd schuin. Het water zal er zodoende weer gemakkelijk uit kunnen lopen. Op die manier zullen jouw oorkanalen zo min mogelijk beschadigen en hou je je oorkanalen ook nog eens netjes schoon.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.