Een bloedneus krijgen is altijd vervelend. Het komt namelijk nooit op het goede moment en het kan zorgen voor aardig wat rotzooi. Als je je favoriete witte bloesje aan hebt is het natuurlijk al helemaal vervelend. We proberen dan ook snel af te rekenen met de bloedneus, maar veel mensen pakken dit niet goed aan.Oorzaken

Aan de binnenkant van de neus bevindt zich slijmvlies dat erg dun is. Dat is daarmee ook erg kwetsbaar. Door het slijmvlies heen lopen erg veel bloedvaatjes. Als deze stuk gaan kan dat resulteren in een bloedneus. Een bloedvaatje kan erg eenvoudig kapotgaan als je een tikje op je neus krijgt. Ook neuspeuteren kan zorgen voor een bloedneus. Zelfs droge lucht kan zorgen voor een bloedneus! Mensen die langdurig gebruikmaken van medicijnen hebben ook een verhoogde kans op een bloedneus. Het kan iedereen overkomen dus.

Naar voren buigen

Als je een bloedneus hebt wil je daar natuurlijk zo spoedig mogelijk vanaf. Veel mensen gaan achterover hangen als zij een bloedneus hebben. Toch kun je dit beter niet doen. Je kunt je hoofd namelijk beter naar voren buigen. Als je je hoofd lichtelijk naar voren buigt kun je het bloed dat naar je neus- en keelholte stroomt gemakkelijker uitspugen. Bovendien kun je je neus gemakkelijker snuiten in deze positie. Zorg er nadien voor dat je het overtollige bloed goed verwijdert. Ook is het belangrijk dat je eventuele stolsels ook verwijderd.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.