Astma, kinkhoest of ademhalingsproblemen zijn veelvoorkomende problemen. Er zijn verscheidene medicijnen beschikbaar die de symptomen kunnen verminderen. Dat scheelt natuurlijk al heel veel, maar een beetje extra kan nooit kwaad. Je kunt namelijk ook een venkel in huis halen.Een venkel helpt namelijk goed tegen hoest met vastzittend slijm. Ook gaat het luchtwegeninfecties tegen. Heb je last van astma, bronchitis of verkoudheid? Dan is dit het ideale medicijn. Als je eens in de drie dagen een beetje venkel toevoegt aan je gerechten is dat al ruim voldoende. De plant bevat estragnol en methyleugenol. Bij overmatig gebruik is dit niet goed voor het lichaam en daarom is het belangrijk om het gebruik wel te beperken.

Je kunt de venkel onder andere mengen in salades en warme gerechten, maar ook in smoothies. De plant werkt ook behoorlijk goed als je last hebt van darmklachten. Het werkt dus tegen meerdere problemen en het kan dus geen kwaad om een venkel in huis te halen.

Venkelthee is ook erg lekker en gemakkelijk te bereiden. Laat 15 gram venkelzaadjes 10 minuutjes intrekken in een liter kokend water. Nadien kun je genieten van je heerlijke, verse én zelfgemaakte venkelthee.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.