Veel mensen hebben last van een langzame of ongemakkelijke stoelgang. Dit kan onder andere veroorzaakt zijn door stress, maar ook door te weinig beweging of door verkeerd eten. Het is dus ook belangrijk om te kijken naar de oorzaak, maar voor nu hebben we de oplossing voor je.Als je je stoelgang op peil wilt houden is het belangrijk dat je blokkades in je darmen vermijdt. Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg er in ieder geval voor dat je voldoende water drinkt. Ook is het belangrijk dat je voldoende producten met goede vetten consumeert. Hierbij kun je denken aan zalm, haring en noten. Ook voldoende vezels worden aangeraden. Hierbij kun je denken aan peulvruchten, pruimen, havermout en lijnzaad. Bovendien is voldoende beweging erg belangrijk. Mocht dit allemaal niet werken dan kun je ook nog deze vijfdaagse pruimendetox consumeren.

Als je de blokkade in je darmen wilt opheffen is het belangrijk dat je dit sapje gedurende vijf dagen achter elkaar consumeert. Pruimen zitten boordevol vezels en staan al enkele jaren bekend als het middel obstipatie.

Elke dag heb je drie pruimen nodig. Zorg ervoor dat je niet meer dan drie pruimen consumeert, want anders kan dit namelijk zorgen voor diarree en winderigheid. Uiteraard wil je dat natuurlijk niet. Snijd de drie pruimen in stukjes en voeg deze toe aan de blender. Voeg het sap nadien in een glas en drink dit elke dag op voordat je gaat ontbijten. Je zult na drie dagen al een verschil merken en je zult weer gemakkelijker naar het toilet kunnen.

Bij deze detox kun je gewoon blijven eten zoals je dat normaal ook doet. Echter kun je beter geen voedingsmiddelen eten die het effect van pruimen tegengaat. Hierbij kun je denken aan kleverige witte rijst, pasta of brood. Bovendien is het raadzaam dat je voldoende blijft drinken.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.