Helaas kan je lichaam niet voor zichzelf spreken, maar er zijn wel verschillende signalen waar je op kunt letten. Je lichaam geeft deze signalen niet voor niets af. Misschien ben je geneigd om het te negeren, maar het is juist belangrijk dat je dat niet doet. Je kunt deze problemen beter behandelen!Problemen negeren is natuurlijk nooit verstandig. Je moet het niet zomaar negeren, maar je moet het aanpakken bij de kern. Gelukkig zijn er er een aantal zaken waar je op kunt letten. Met behulp van dit artikel kun je deze signalen herkennen en leren lezen. Symptoombestrijding is in dit geval onvoldoende, dus probeer weer een gezonde levensstijl op te pakken. Hieronder volgen de verschillende klachten die duiden op een ongezonde levensstijl.

Veel trek in in ijs

Merk je dat je graag een ijsje eet? En wil je het liefst de hele dag lekker (zoet) snacken? Dan kan het zijn dat je een ijzertekort hebt. Eet daarom meer ijzerrijk voedsel (rood vlees en groene groenten) of slik ijzertabletten. Twijfel je nog ergens over? Raadpleeg dan je huisarts.

Slechte adem

Een slechte adem is natuurlijk erg onprettig. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Chronische adem kan een teken zijn van ontstoken tandvlees. Als je het verwaarloost kan dit zorgen voor serieuze aandoeningen aan je tandvlees. In extreme gevallen kan het zelfs voorkomen dat je tanden verliest.

Donkere urine

Donkere urine duidt erop dat je niet voldoende vocht binnenkrijgt. Ook kan het duiden op een probleem met je nieren of lever. Zorg er daarom altijd voor dat je minimaal anderhalf liter water op een dag drinkt.

Rimpels op bijzondere plekken

Merk je dat je rimpels hebt op bijzonder plekken, zoals bijvoorbeeld op je bovenarmen? Dan kan dat duiden op een hoge bloeddruk. Het is raadzaam om in dat geval een bezoekje te brengen aan de huisarts. Ook minder zout consumeren en minderen in het alcoholgebruik is raadzaam.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.