Gedurende de wintermaanden schijnt de zon ook weleens: een heerlijke winterzon dus. Het is prettig om dan even buiten te lopen. Je kunt even genieten van de natuur. Toch is de kou voor ons lichaam niet altijd even prettig. Als de zon ondergaat wordt het al gauw erg koud. Onze tere lichaamsdelen hebben dan veel te verduren. Ook onze lippen lijden hieronder.Gebarsten mondhoeken

Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig: het winterse weer met een laagje sneeuw. Toch gaat dit ook vaak gepaard met lichamelijke ongemakken. Zo hebben we onder andere te maken met een droge en schilferige huid. Ook droge handen en extreem droge lippen zijn vervelend. Gebarsten mondhoeken kunnen bovendien ook nog eens erg pijnlijk zijn als je je mond beweegt.

Ook gebarsten lippen hebben te maken met een te droge huid. Dit ontstaat door een combinatie van warme lucht (van binnenruimtes) en de kou van buiten. Echter is er nog een oorzaak waardoor dit ontstaat. Een oorzaak waarvan je het misschien niet zomaar verwacht, maar eigenlijk best wel logisch is.

Koffie en thee

Het is natuurlijk erg lekker als je een kopje thee kunt drinken als je het koud hebt. Of toch niet? Uit onderzoek is gebleken dat de velletjes aan je mond beter in stand worden gehouden door warmte. Juist door koffie en thee blijven de velletjes dus langer zitten. Koffie en thee voeden dit dus. Als je grote hoeveelheden cafeïne naar binnen werkt zullen je lippen ook uitdrogen. In feite is het daarmee de combinatie van de warmte binnenlucht, de warme dranken en de koude lucht buiten. Als je je bakje pleur laat staan zal je dus minder snel last hebben van droge lippen en gescheurde mondhoeken.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.