Het kan de besten overkomen: je komt aan op je werk en je hoofd glimt heel erg. Je hebt vooral een glimmende of vette huid en je weet maar niet waar het precies aan ligt. Vooral gedurende de zomermaanden is het vaak extreem. Het is dan ook net alsof je een fles olie over je hoofd hebt heen gespoten.In de warme maanden zweet je ook iets meer en dan glim je al helemaal. De kans is groot dat je je huid niet goed verzorgt. Dat kan er ook voor zorgen dat de problemen verergeren. De volgende punten doen de meeste mensen verkeerd. Houd daarom rekening met de volgende actiepunten, om in het vervolg een glimmende of vette huid te voorkomen.

1) Teveel reinigen

Het is ruim voldoende als je je gezicht eenmaal per dag wast. Veel mensen kiezen ervoor om zowel ’s ochtends als ’s avonds hun gezicht te wassen. Dat is echter overbodig. Je huid heeft namelijk van natura al talg om het tekort te compenseren. Daarom is eenmaal per dag wassen al ruim voldoende.

2) Je gebruikt geen crème

Het is ontzettend belangrijk om crème te gebruiken. Daarmee hydrateer je je huid.

3) Stress

Uit onderzoek is gebleken dat stress bijdraagt aan een verhoogde talgproductie. De stresshormoon cortisol zorgt namelijk voor meer olieproductie in het lichaam. Om die reden is het belangrijk dat je zoveel mogelijk stress uit je leven verbant. Dat zal ervoor zorgen dat je minder last hebt van een vette of glimmende huid.

4) Je scrubt te veel

Teveel scrubben kan zorgen voor irritaties aan het gezicht. Je huid zal daardoor meer olie aanmaken om dit te kunnen herstellen. Scrub daarom met mate.

5) Gebruik je handdoek slechts een keertje

Gebruik een handdoek slechts een keer om je gezicht mee af te drogen. De bacteriën in een handdoek verspreiden zich namelijk erg snel. De kans is daarom groot dat, als je een handdoek meerdere malen gebruikt, je al snel weer in aanraking komt met bacteriën. Als alternatief kun je daarom ook een papieren doekje gebruiken. Dat scheelt ook weer veel was. Wrijf niet, maar dep je gezicht droog.

Wist jij dit al? Deel dit artikel op social media met vrienden en familie en stel hen hier ook van op de hoogte.