Een harde bult achter je oor: dat voelt natuurlijk niet erg prettig. Zo’n bult blijft er vaak niet lang zitten. Voor je het weet is het alweer verdwenen. Toch is het natuurlijk wel fijn om te weten wat voor bult dit nu precies is.Een harde bult achter je oor is inmiddels een bekend fenomeen onder velen. De bult is vaak dezelfde kleur als je huid en het voelt aan als een knikkertje. Het is ook erg glad en het doet geen pijn als je het aanraakt. Hoe komt deze rare hier bult toch? En is deze bult ook gevaarlijk of valt dat wel mee? Wij gingen op onderzoek uit en ontdekten iets bijzonders. Gelukkig hoef je je nergens zorgen om te maken.

Het bultje is namelijk geheel onschuldig. Sterker nog: het is zelfs positief als je zo’n bultje krijgt. Als je het constateert is de kans namelijk groot dat je opgezette lymfeklieren hebt. Deze lymfeklieren zorgen ervoor dat de overtollige afvalstoffen verdwijnen uit je lichaam. Dit wordt via je bloed afgevoerd. De plekken ontstaan veelal achter je oor, maar kunnen ook op andere plekken tevoorschijn komen.

Zo’n bultje is dus best wel een positieve ontwikkeling. Het betekent namelijk dat je in aanraking bent gekomen met bacteriën en dat je lichaam daartegen vecht. Dit doen deze klieren door witte bloemlichaampjes te vermenigvuldigen. Je klier zet daardoor op.

Echter: heb je koorts en een opgezet bultje? Dan kan er ook iets anders aan de hand zijn. In dat geval is het raadzaam om contact op te nemen met de huisarts.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.