Als je last hebt van je rug is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Het kan de nodige pijn met zich meebrengen. Ontzettend veel mensen hebben last van rugklachten. Soms is er zelfs sprake van chronische rugklachten.De oorzaak achter de klachten is echter niet altijd te achterhalen. Bij circa een tot vijf procent wordt de oorzaak daadwerkelijk achterhaald. In de meeste gevallen zal de oorzaak dus onbekend blijven. Toch is het natuurlijk wel erg vervelend als je hier last van hebt. Het kan onder andere je alledaagse werkzaamheden en activiteiten belemmeren.

Rugklachten kunnen er echter ook voor zorgen dat je meer gaat eten. Als je last hebt van een zere rug zullen de zenuwen in je hersenen de pijn verwarren met een hongergevoel. Je zult daardoor sneller last krijgen van eetbuien, waardoor je ook minder van je eten geniet. Als de pijn in je rug aanhoudt zal je even later weer gelijk trek hebben. Wil je je eetbuien graag verminderen? Dan kun je onze handige tips lezen.

Heb je met enige regelmaat last van rugpijn? En heb je ook vaak snel weer honger? Volg dan de onderstaande drie stappen om de eetbuien te verminderen:

1. Rekken

Je kunt je rugpijn verminderen door met enige regelmaat rek- en strekoefeningen te doen. Dat werkt erg eenvoudig: houd je voeten op heupafstand en strek vervolgens je rechterbeen naar voren. Buig je linkerknie en druk je billen naar de vloer. Houd dit 15 seconden vol en wissel vervolgens van kant.

2. Bakje koffie

Drink jij graag thee? Laat dat dan eens staan en vervang dit door koffie. Als je een kopje koffie drinkt verwart je lichaam zich minder snel: pijn wordt niet zo snel geassocieerd met honger als je koffie hebt gehad.

3. Supplementen

Je kunt je eetbuien ook verminderen door supplementen in te nemen. Zo kun je onder andere kiezen voor Q10-supplement. Dit helpt je bij het stabiliseren van je energielevels. Je zult daardoor ook minder snel last krijgen van honger vanwege je rugpijn.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.