Het is ontzettend prettig om buiten te gaan hardlopen. Je kunt je lekker in het zweet werken en na zo’n work-out hou je er een prettig gevoel aan over. Als je net begint met hardlopen is het echter nog een beetje wennen. Je zult immers iets sneller moe zijn dan de gemiddelde hardloper omdat je er nog niet helemaal aan gewend bent. Met behulp van deze tips word jij binnen no-time een goed getrainde hardloper.Zorg voor goede hardloopschoenen

Als je wilt gaan hardlopen zijn goede hardloopschoenen echt onmisbaar. Investeer daarom in goede hardloopschoenen. Hardlopen op je oude sneakers is namelijk geen goed idee. Na een of twee kilometer zal je namelijk al doodop zijn. Hardloopschoenen moeten namelijk een goede demping hebben, zijn licht en sluiten goed om je voeten. Het is daarom ook raadzaam om naar een professionele hardloopwinkel te gaan. Hier kan men je voet opmeten zodat je de perfecte schoenen in huis haalt.

Start met korte rondes

Je kunt natuurlijk niet direct tien kilometer gaan rennen. Het is belangrijk dat je de afstand goed opbouwt. Jouw lichaam heeft namelijk tijd nodig om de harde klappen op te vangen. Tijdens het hardlopen kom je immers met steeds met een flinke snelheid om de grond met je schoenen. Als je regelmatig een klein ommetje maakt zal je merken dat je minder snel last krijgt van blessures dan wanneer je direct een halve marathon probeert.

Voeg intervallen toe

De beginnende hardloper kan niet direct vijf kilometer achter elkaar hardlopen. Daarom is het raadzaam om intervallen toe te voegen aan jouw route. Varieer je hardlooproute daarom met intervallen. Je kunt een minuut rennen en vervolgens 30 seconden rust nemen door te wandelen. Op die manier kan je jezelf trainen. Op den duur kan je dan met gemak lopen zonder intervallen. Je voorkomt hiermee hardloopblessures.

Vermijd meetapparatuur

Veel hardlopers vinden het erg prettig: meetapparatuur. Je kunt je hartslag bijhouden en je kunt nagaan hoeveel kilometer je loopt. Voor beginnende hardlopers werkt het misschien iets minder prettig. Je wilt natuurlijk direct een goede tijd neerzetten, maar dat is simpelweg nog niet aanbevolen. Wees daarom niet afhankelijk van apparatuur en volg je gevoel. Loop jezelf niet voorbij en stop als je pijn hebt. Ook wanneer je buiten adem bent is het raadzaam dat je stopt met rennen.

Maak een goede planning

Het is natuurlijk ontzettend prettig om af en toe de deur uit te gaan om een stukje te rennen. Zorg ervoor dat je voor jezelf een goede planning maakt. Wil jij drie keer per week gaan hardlopen? Plan de dagen dan van tevoren in. Bepaal hoeveel kilometers je wekelijks wilt rennen en wat je doel is. Op die manier blijf je gedisciplineerd en heb je geen excuus om niet te gaan.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.