Gedurende de dag verbrand je altijd calorieën. Je loopt immers stukjes, maar je verbrandt ook simpelweg calorieën in rustmodus. Zelfs als je slaapt verbrand je calorieën. Aangezien wij vaak meer eten dan dat we verbranden moeten we sporten om de inname van calorieën te verbranden.Gelukkig zijn er een aantal bezigheden die je kunt uitvoeren gedurende de dag waardoor je calorieën verbrandt. Dat is erg fijn om te weten, want dan krijg je toch een goed gevoel als je even niets doet.

Schoonmaken – 100 kcal per uur

Als je actief je woning schoonmaakt kun je in een uur tijd al gauw 100 calorieën verbranden. Voorbeelden hiervan zijn stofzuigen, dweilen, schrobben en afwassen. Je kunt je daarmee flink in het zweet werken en je woning is ook nog eens weer helemaal fris. Dat is dus een win-winsituatie.

Een warm bad – 140 kcal per uur

Wil je eventjes helemaal niets doen? Dan kun je simpelweg in een warm bad gaan liggen. Als je een uur in een warm bad ligt verbrand je net zoveel calorieën als wanneer je een half uurtje gaat wandelen. Mannen verbranden gemiddeld 140 calorieën per uur als zij in bad liggen. Bij vrouwen is dat helaas iets lager.

Groene thee drinken – 180 kcal per dag

Je kunt tot wel 180 calorieën per dag extra verbranden als je drie tot acht glazen groene thee drinkt. Volgens verscheidene experts heeft dit te maken met de polyfenolen. Dit zou het vet sneller afbreken. Ben je dol op groene thee? Dan heb jij geluk!

Frunniken – 350 kcal per dag

Ben jij zo iemand die de hele dag met je voet zit te wippen? Of loop je misschien ergens tegenaan te frunniken? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Als je veel wiebelt, frunnikt of friemelt verlies je zo’n 350 calorieën per dag. Dat is misschien niet zo leuk voor jouw omgeving, maar wel voor je buikje!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.