We weten allemaal dat alcohol, cafeïne en suikers niet bepaald gezond zijn. Het is echter wel erg lekker. In de ochtenduren mag een kopje koffie eigenlijk niet ontbreken en het is ook wel zo prettig om af en toe een koekje te eten. Gedurende de weekenden is het ook erg prettig om eens een glaasje alcohol te drinken. Toch gebeurt er van alles in je lichaam als je dit consumeert. Je kunt het dus eens overwegen om dit te laten staan.Minder vaak naar het toilet

Als je stopt met koffiedrinken zal je ook minder bezoekjes brengen aan het toilet. Dat heeft ermee te maken dat cafeïne vochtafdrijvend werkt met als resultaat dat je vaker moet plassen. Bovendien stimuleert cafeïne de spijsvertering, wat overigens niet altijd negatief hoeft te zijn. Je kunt namelijk wel gemakkelijker naar het toilet voor een grote beurt, maar als keerzijde kun je ook een prikkelbare darm krijgen.

Je slaapt beter

Zowel suiker, cafeïne als alcohol kunnen je wakker houden gedurende de nachtelijke uren. Als jij in de avonduren nog een bakje koffie drinkt zal je meer moeite hebben om in slaap te vallen. Ook alcohol en suiker kan je nachtrust verstoren. Je krijgt namelijk een piek in je stresshormonen met als resultaat dat je minder goed slaapt. Verscheidene mensen denken dat zij van alcohol gemakkelijk in slaap kunnen vallen, maar dat is dus niet waar. Je slaapt er juist erg slecht door.

Verbeterd humeur

Je slaapt niet alleen beter als je suiker, cafeïne als alcohol vermijdt, maar ook je humeur verbetert. Dat heeft deels te maken met goede slaap, maar ook heeft dit ermee te maken dat je geen suikerpieken en suikerdalen ervaart. Pieken en dalen kunnen je ineens erg somber laten voelen, waardoor je onrustig, chagrijnig of angstig kunt worden.

Afvallen

Wil je graag afvallen? Dan kan het ook gewoonweg lonen om geen alcohol of suiker meer te nuttigen. Een beetje minder kan erg gunstige effecten hebben. Er zitten immers bijzonder veel calorieën in en daarmee kun je dus al snel weer dikker worden. Laat dat biertje en die bijbehorende snack dus maar gerust staan. Je zult merken dat je zonder moeite afvalt. Heb je tussendoor toch trek? Neem dan gerust een flink glas water of stil je trek met een handjevol noten, groenten of fruit.

Een jongere huid

Suiker en cafeïne zijn bijzonder slecht voor je tanden. Je krijgt er namelijk een bruine aanslag van. Bovendien tast suiker je collageen en elastine aan, waardoor je huid ook sneller oud wordt. Ook drogen suiker, cafeïne en alcohol je huid uit. Dat kan weer gevolgen hebben op je huid: het kan rood worden en bovendien ontwikkel je rimpels. Vermijd daarom cafeïne en suikers en krijg een mooiere huid, wittere tanden en een frissere adem.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.