Bepaalde spullen mag je absoluut niet in de magnetron stoppen. Zo mag je bijvoorbeeld geen aluminiumfolie in de magnetron stoppen. Dat begint immers spontaan te knetteren en het krijgt dan een goudkleurig randje. Verhit dit dus nooit. Er zijn echter nog voldoende andere spullen die niet thuishoren in de magnetron. Welke 6 dingen moet je absoluut niet in de magnetron plaatsen? Je leest het hier.Vis, vlees en kip ontdooien

Je mag nooit vis, vlees en kip ontdooien in de magnetron. De functie voor de magnetron om te ontdooien (defrosten) verwarmt namelijk je vlees tussen de 40 en 140 graden Celsius. Dat is een ideale temperatuur voor schadelijke bacteriën en daar kun je dus behoorlijk ziek van worden. Het lijkt snel en gemakkelijk, maar het is dus absoluut niet aan te raden.

Afhaalbakjes

De afhaalbakjes die je meekrijgt bij de Chinees: we kennen ze allemaal wel. Deze bakjes kunnen van karton zijn, maar deze kunnen ook handvatten van ijzer hebben. De kans is dan groot dat de bakjes in de brand vliegen.

Plastic bakjes

Niet alleen de Chinese bakjes kun je beter niet in de magnetron stoppen. Ook plastic bakjes kun je er beter niet in doen. Bij hoge temperaturen kan plastic namelijk giftige stoffen afgeven. Dat is niet goed voor je gezondheid en daarom is het raadzaam om dit te vermijden.

Bevroren fruit

Het is ook belangrijk dat je geen bevroren fruit ontdooit. Druiven kunnen bijvoorbeeld vlamvatten bij verhitting.

Moedermelk

Het lijkt natuurlijk erg handig om moedermelk op te warmen in te magnetron. Toch is het geen verstandige keuze. Op die manier heb je namelijk 18 keer meer kans op de bacterie E. coli.

Piepschuim

Net zoals dat bij plastic het geval is, bevat piepschuim ook veel schadelijke stoffen als dit warm wordt. Piepschuim hoort dus ook absoluut niet thuis in de magnetron.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.