Veel mensen hebben mondwater in huis staan. De meeste mensen gebruiken dit middeltje natuurlijk gewoon om de tanden gezond mee te houden én bovendien zorgt het natuurlijk voor een frisse adem. Dat is natuurlijk wel zo fijn voor een avondje stappen. Je kunt er echter nog veel meer mee.



Aan het einde van de 19e eeuw werd Listerine mondwater uitgevonden en in eerste instantie werd het alleen gebruikt als ontsmettingsmiddel. Sinds 1970 is het ook te koop in de supermarkten. De meeste mensen gebruiken het artikel nu ook als mondwater. Daar is het immers ook voor bedoeld. Echter is er nog een toepassing waar je het voor kunt gebruiken.

Puistjes

Puistjes zijn natuurlijk ontzettend vervelend. Deze komen vaak gedurende de puberteit en daar zit niemand op te wachten. Ook op latere leeftijd kan je er nog weleens last van hebben. Soms wil je je dan helemaal verstoppen in je sjaal, zodat niemand het ziet! Gedurende de zomermaanden is dat natuurlijk wel een beetje warm én mede daarom moet je maar op zoek naar een alternatief.

Je kunt je puistjes gelukkig gemakkelijk verwijderen! Het is belangrijk dat je je gezicht goed schoonmaakt. Daarvoor heb je in ieder geval de volgende spullen nodig:

  • Een watje;
  • Listerine mondwater.

Hoe ga je te werk?

Schenk wat Listerine mondwater op een watje. Gebruik het watje om je gezicht mee te reinigen. Het is belangrijk dat je niet al te hard boent, maar zachtjes wrijven is al voldoende. Daarmee kun je je gezicht goed schoonmaken. De alcohol zorgt er namelijk voor dat je poriën worden gereinigd. Alle oneffenheden worden dan van je gezicht verwijderd. Binnen zeer korte tijd heb je dan weer een stralende huid, zonder dat je daarvoor ook reinigingsproducten nodig hebt.

Houd er wel rekening mee dat mondwater vaak beschikt over dezelfde elementen als tandpasta. Dat kan ook een uitdrogend effect hebben. Kies bij voorkeur voor Listerine mondwater, want dit mondwater is niet erg agressief. Sommige andere varianten zijn dusdanig agressief dat de huid beschadigd kan raken. Smeer dus nooit te veel mondwater op je gezicht.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.