Ben jij niet weggelegd voor de sportschool, maar wil je wel graag een aantal kilo’s kwijt? Dan kun je deze handige tips raadplegen.Er zijn verscheidene manieren die je kunt toepassen als je een aantal extra calorieën wilt verbranden. Als je deze tips iedere dag toepast, kun je erg gemakkelijk afvallen.

Sta iedere dag 15 minuten eerder op

Wil je graag meer calorieën verbranden? Zorg er dan voor dat je iedere dag 15 minuten eerder opstaat dan je normaal doet. Binnen dit tijdsbestek kun je een aantal push-ups, squats en jumping jacks uitvoeren. Op die manier kun je erg eenvoudig de dag beginnen met het calorie-verbrandproces.

Wil je graag weten welke oefeningen je allemaal kunt uitvoeren? Download dan de gratis 7-minute workout app.

Verhoog je hartslag een aantal keren per dag

Probeer gedurende de dag een aantal oefeningen uit te voeren. Dit hoeft ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een paar lunges doen of kun je een aantal keren opdrukken. Doe dit simpelweg een aantal keren per dag én daarmee kun je al gauw 200 calorieën extra verbranden. Ook kun je eens de trap meerdere malen pakken in plaats van de lift.

Hou het koel

Zorg ervoor dat je de verwarming iets lager zet. Als je in een koude kamer zit, zal je lichaam meer energie verbruiken. Je zult namelijk meer bewegen dan dat je normaal doet. Overigens is dat niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de energierekening!

Ga op de grond zitten

Wil je graag televisiekijken? Dan kun je de comfortabele bank eens vermijden. Ga gewoonweg op een kleedje op de grond zitten. Als je op de grond zit, zullen je spieren harder moeten werken. Je zult dan ook meer moeite moeten doen om weer op te staan. Daardoor verbrand je ook weer een aantal extra calorieën.

Loop eens vaker!

Heb je net boodschappen gedaan en kun je je boodschappen wel in een keer meenemen? Niet doen! Je kunt namelijk juist even tweemaal lopen naar de auto. Dan loop je weer een beetje extra en verbrand je zodoende ook weer wat extra calorieën. Zo simpel is het.

Kauwgomkauwen

Heb jij tussen lunchtijd en avondeten zin in een snack? Dan kun je natuurlijk een koekje eten, maar je kunt ook gewoon kauwgomkauwen. Daar verbrand je juist calorieën mee!

Haal steeds nieuw water op

Veel drinken is belangrijk. Zorg ervoor dat je dagelijks twee liter water drinkt. Zorg echter niet voor een kan met water, maar zorg ervoor dat je steeds heen en weer loopt voor een nieuw glas water. Dat zorgt ervoor dat je weer wat extra beweging krijgt.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie!