Veel mensen worden gelukkig van eten. Ook de kleur van eten kan echter bijdragen in geluksgevoel. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de kleur van het eten ook invloed heeft op je gesteldheid. De kleur van eten heeft namelijk invloed op je hormonen, welke vervolgens weer bepalen hoe jij je voelt.Bepaalde kleuren, waaronder de kleur geel, wordt geassocieerd met blijdschap. Vanaf jongs af aan hebben we onszelf dit al aangeleerd. Het doet namelijk denken aan de zon, de lente en de zomer. Vrijwel iedereen wordt daar erg gelukkig van. Als we denken aan de kleur geel, denken we aan de zon die lekker schijnt.

De onderzoekers vonden de resultaten uit het onderzoek toch ook erg verrassend. Men wist al wel dat de kleur invloed had, maar dat het effect zo groot zou zijn verbaasde hen ook. 70 procent van de honderd ondervraagden linkten geel gekleurd eten aan blijdschap.

Dus: zit je een dipje en wil je hier graag uit komen? Haal dan een paar gele paprika’s in huis voor je spaghetti! Of bak een lekker eitje of consumeer een plakje cake. Je zult merken dat je er weer snel bij bent!

Vind jij dit ook een interessante blog? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.