Misschien had je dit wel helemaal niet verwacht van dit stukje kaas: een blokje cheddarkaas kan namelijk zorg voor knallende hoofdpijn. Datzelfde geldt voor oude kaas. Dat is misschien slecht nieuws voor velen onder ons, maar helaas is het nu eenmaal zo.In oude kaas zitten een aantal stofjes waardoor je hoofdpijn kunt krijgen. Er zit namelijk behoorlijk wat tyramine in oude kaas en dat kan weer zorgen voor de nodige hoofdpijn. Je bloeddruk kan namelijk snel stijgen door het stofje én dat kan zorgen voor een stekende hoofdpijn.

Hoe meer tyramine er in een product zit, hoe groter de kans is dat je hoofdpijn krijgt. Dit stofje zit onder andere in Parmezaanse kaas, blauwschimmelkaas en cheddarkaas.

Dit stofje zit echter ook in andere populaire producten. Hierbij kun je denken aan wijn, vleeswaren, zuurkool en chocolade. Ben je gevoelig voor hoofdpijn en/of migraine? Dan kun je deze producten wellicht beter maar schrappen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.