De meeste Nederlanders zijn dol op een kopje thee. Er zijn talloze soorten waar je uit kunt kiezen en daardoor wordt het ook nooit echt saai. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor Earl Grey, rooibosthee of groene thee. Er zijn ook diverse varianten verkrijgbaar in fruitsmaakjes. Bepaalde soorten thee hebben positieve effecten op je gezondheid. Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste theesoorten.Groene thee

Groene thee is goed voor je. Het werkt cholesterolverlagend, heeft een antibacteriële werking en bovendien versnelt dit je stofwisseling. Ook word je minder snel misselijk en bevordert groene thee je nachtrust. Bovendien is groene thee ook nog eens erg lekker.

Gemberthee

Gember is een heus wonderknolletje. Het werkt goed tegen misselijkheid, tegen maag- en darmklachten, tegen een opgeblazen gevoel en ook heeft het een bloeddrukverlagende eigenschap. Je krijgt er zelfs een sterker immuunsysteem van en dat is natuurlijk wel zo prettig tijdens het griepseizoen. Gember helpt bovendien bij gevoelige en pijnlijke spieren. Zowel voor en na het sporten kan je hierdoor prima een kopje gemberthee drinken. Snijd gerust een stukje gember af en laat het een aantal minuutjes trekken in heet water. Je kunt hier naar wens ook nog een beetje honing aan toevoegen.

Paardenbloementhee

Wil je graag een aantal kilo’s verliezen? Paardenbloementhee is je beste vriend. Het draagt bij aan de afvoer van overtollig vocht in je lichaam. Zo voorkom je een opgeblazen en zwaar gevoel. Het helpt bovendien bij je algemene stofwisseling en het bevordert je spijsvertering.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.