Koffie is wereldwijd het meest geconsumeerde drankje. De meeste Nederlanders drinken meerdere bakjes koffie per dag. Het Nederlandse gemiddelde is zelfs drie kopjes per dag. Volgens velen zou koffie ongezond zijn, maar is dat eigenlijk wel zo? Uit onderzoek blijkt dat koffie eigenlijk helemaal niet zo slecht voor je is.Als jij je koffie zwart drinkt, zal dat ervoor zorgen dat bepaalde ziektes minder snel bij jou voorkomen. Er zijn namelijk vier gezondheidsvoordelen van zwarte koffie.

Ziekte van Parkinson

Drink jij iedere dag een bakje koffie? Dan vermindert dat de kans dat je de Ziekte van Parkinson krijgt. Dat is namelijk uit onderzoek gebleken. Dat heeft te maken met de cafeïne uit het product. Drink jij twee tot vier bakjes koffie per dag? Dan verkleint de kans nog meer.

Kanker

Uit onderzoek is gebleken dat koffiedrinkers minder snel kanker krijgen. Drink jij twee bakjes koffie per dag? Dan is het risico op kanker aanzienlijk lager. Het werkt vooral preventief tegen leverkanker en de vorming van galstenen.

Hart- en vaatziekten

Als je twee á drie kopjes koffie per dag drinkt, verhoogt dat de kans op hart- en vaatziekten niet. Wel is het belangrijk dat je het wel beperkt tot maximaal vier kopjes per dag.

Ziekte van Alzheimer

Tot slot remt zwarte koffie de ziekte van Alzheimer. Uit onderzoek bleek dat het de kans op de Ziekte van Alzmehimer eveneens vermindert.

Ben jij ook een liefhebber van een lekker bakje koffie? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.