Stress kan zorgen voor allerlei lichamelijke klachten, waar je niet op zit te wachten. In dit artikel lees je over de verschillende negatieve gevolgen.1. Je kunt minder goed nadenken

Als je merkt dat je minder helder kunt nadenken, kan dat te maken hebben met een verhoogd stresslevel. Uit onderzoek van de Radboud Universiteit is gebleken dat je hersenen moeten ‘reorganiseren’, omdat je te maken hebt met bedreigende situaties. Je denkvermogen neemt daardoor af, waardoor je minder goed kunt nadenken.

2. Je moet vaker poepen

Als je lichaam veel stress heeft, schijnt het ook dat je vaker moet poepen. Veel mensen en/of dieren krijgen last van hun stoelgang, zodra er sprake is veel van veel stress.

3. Haaruitval

Haaruitval overkomt iedereen wel in meer of mindere mate. Echter kan stress ervoor zorgen dat dit aanzienlijk meer wordt. Als je merkt dat je ontzettend veel haren verliest, kan stress daarvan een oorzaak zijn.

4. Vervormende herinneringen

Kan je bepaalde, belangrijke herinneringen nog maar beperkt herinneren? Dan kan het maar zo zijn dat het om stress gaat. Je stresshormoon maakt namelijk cortisol aan, waardoor je geheugen aangetast kan worden. Het kan maar zo zijn dat je bepaalde herinneringen helemaal vergeet: vervormende herinneringen komen ook vaak voor, als gevolg van stress.

5. Last van buik- en/of rugpijn

Als je last hebt van veel stress, kan het maar zo zijn dat je last krijgt van buik- en/of rugpijn. Extra spanning in je spieren kan er namelijk voor zorgen dat je daar last van krijgt. Het kan dus ook geen kwaad om regelmatig te sporten. Dat ontspant je spieren.

6. Sneller rimpels

Mensen met veel stress krijgen sneller last van rimpels. Het beschermlaagje verdwijnt namelijk op je cellen. Je cellen worden daardoor sneller ouder én dat zorgt dan weer voor rimpels. Je kunt het proces gelukkig vertragen door voldoende te sporten.

7. Verkoudheid

Heb jij vaak last van verkoudheid? Dan kan stress hier ook zomaar een oorzaak zijn. Chronische stress gaat daardoor ook hand in hand met chronische verkoudheid.

Stress voorkomen is natuurlijk beter dan genezen!

Wist jij dit al? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.