Er zijn voldoende mensen die tijdig uit bed stappen. Zij hebben dan ook langdurig de tijd om een gezond ontbijtje te maken. Er zijn echter ook mensen die hun wekker steeds laten snoozen, waardoor zij ook geen tijd meer hebben voor een fatsoenlijk ontbijt. Veel mensen stappen daarom snel onder de douche, nemen nog vlot een bakje koffie en gaan vervolgens naar werk of school. Zij starten de dag met een lege maag, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo goed.Iedereen mag natuurlijk helemaal zelf weten of je wel of niet een ontbijt neemt in de ochtenduurtjes. Echter kan het schadelijk voor je gezondheid zijn, indien je niet tijdig ontbijt. Hieronder volgen een aantal voorbeelden.

Het nemen van medicatie

Sommige medicijnen mag je absoluut niet binnenkrijgen op een lege maag. Voorbeelden daarvan zijn paracetamol en ibuprofen. Het zorgt voor een minder goede werking en bovendien kan het leiden tot maagproblemen of maagbloedingen. Eet daarom altijd iets voordat je medicatie inneemt.

Koffiedrinken

Veel Nederlanders drinken iedere ochtend een lekker bakje koffie. Toch is het belangrijk om eerst wat te eten, voordat je een bakje koffie gaat drinken. Koffiedrinken op de lege maag kan namelijk zorgen voor de nodige maagzuur.

Kauwgom

Ben jij liefhebber van kauwgom? Eet dan wel iets, voordat je een stukje kauwgom naar binnen werkt. Het kan namelijk zorgen voor een negatief effect op je spijsvertering. Uiteindelijk kan dat dan ook leiden tot maagslijmvliesontsteking. Ook is het wettenschappelijk bewezen dat kauwgometers sneller naar vet voedsel neigen.

Slapen op een lege maag

Slapen op een lege maag is onverstandig. Je valt niet alleen moeilijker in slaap, maar je slaapt ook minder diep. Dat zorgt ervoor dat je minder uitgerust bent als je wakker wordt. Bovendien heb je de volgende dag meer trek.

Verse jus

Verse jus is ontzettend lekker. Echter is het raadzaam om dit pas te drinken, zodra je al iets gegeten hebt. De zuren en de vezels uit je glas verse jus kunnen namelijk minder goed verwerkt worden op een lege maag. Dat kan zelfs leiden tot maagslijmvliesontsteking. Uitkijken dus!

Wist jij dit al? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie!