Er zijn verscheidene dingen die invloed hebben op de vorm van je buik. Als je te veel hebt gegeten in het weekend zal je dat direct zien aan je lichaam. Ook tijdens de menstruatie zal je veranderingen zien aan je lichaam. De vorm van je buik kan zelfs wijzen op gezondheidsproblemen, dus daarom kan het ook best handig zijn om dit artikel eens goed door te lezen.Opgezwollen buik

Heb je last van een opgezwollen buik en dat voornamelijk aan het einde van de dag? Dit kan dan te maken hebben met je spijsvertering. Als je ook last hebt van krampen, diarree of obstipatie is dit vaak de oorzaak. Het is dan ook raadzaam om gezond te blijven eten. Eet daarom zo weinig mogelijk zetmeelrijke producten en noten en vermijd frisdranken. Eventueel kun je ook je huisarts vragen voor meer advies.

Houding

Je buik kan echter ook opgezwollen raken door een verkeerde houding. Sta je erg gebogen? Dan kan het lijken alsof je buik boller is, terwijl dat eigenlijk gewoon je houding is. Houd je bovenlichaam daarom recht en kantel je bekken naar voren. Een aantal lesjes yoga of pilates kunnen ook aanraders zijn. Tijdens de lessen leer je namelijk ook je houding verbeteren en het is ook nog een goed voor je mentale gezondheid.

Onder je navel

Is je buik vooral iets ronder onder je navel? Vaak is dat overtollig buikvet of zwakke spieren. Het is daarom belangrijk dat je voldoende blijft bewegen en dat je natuurlijk gezond eet. Zwemmen, boksen, fitness of andere cardiosporten zijn ideaal als work-out. Zodoende kun je van je vet afkomen.

Hard en zacht

Als je buik zowel hard als zacht is wordt het al lastiger om te zeggen wat er precies aan de hand is. Mogelijk heb je sterke buikspieren, maar wellicht ook nog wel een beetje vet. Het kan natuurlijk zijn dat je veel kilo’s bent verloren en dat er daardoor nog los vet is. Blijf gewoon doorgaan waar je mee bezig bent: een laagje vet kan geen kwaad en is een goede bescherming voor je organen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.