De ogen zijn de spiegel van de ziel, terwijl de lippen de deur van je gezondheid zijn. Jouw lippen kunnen ontzettend veel zeggen over jouw gezondheid. Hoe dat precies vertellen wij jou natuurlijk graag in dit artikel.

Verschillende kleuren

Zoals je vast en zeker al wel weet, hebben we allemaal verschillende kleuren lippen. Dit heeft te maken met de kleur en textuur van je lippen én de indicatie van je gezondheid. Als je verandering merkt aan je lippen kan dit dus een teken zijn. Het wordt mogelijk dan tijd om iets aan je gezondheid te doen. Hieronder volgt het overzicht.

Droge en gebarsten lippen

Heb je te maken met droge en gebarsten lippen? Dan kan dit worden veroorzaakt door dehydratatie, allergieën en in een verder stadium ook diabetes. Drink daarom geregeld een glas water en ga eens een blokje wandelen. Smeer eens niets op je lippen en heel het op deze natuurlijke manier.

Bleke lippen

Zijn je lippen bleek, witachtig en grijzig? Dan is dit doorgaans een teken van bloedarmoede. Eet daarom geregeld voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer. Gaan de bleke lippen gepaard met koude handen en voeten, zelfs wanneer de zon schijnt? Dan heeft dit waarschijnlijk te maken je spijsvertering.

Rode lippen

Heb je echt vuurrode lippen? Dan wordt dit meestal gelinkt aan eetbuien en een slechte adem. Je lichaam is waarschijnlijk oververhit en je lever maakt overuren. Drink eens chrysantenthee en consumeer selderij en komkommer. Probeer ook voldoende uit te rusten, dus ga niet te laat op bed. Vermijd stress zoveel mogelijk.

Paars-groene lippen

Zijn jouw lippen paars-groen? Gedurende de wintermaanden is dit normaal. Het is buiten immers koud. Als je dit echter ook gedurende warme dagen hebt is er misschien iets mis met je hart en longen. In dat geval is het raadzaam om langs de huisarts te gaan.

Donkerrode en zwarte lippen

Als je lippen donkerrood of bijna zwart zijn heeft dit meestal te maken met je maag- en darmstelsel. Eet daarom minder bewerkte voedingsmiddelen zoals zoete aardappelen, groenten en tofu.

Donkerrode rand rondom je lippen

Heb je een donkerrode rand rondom je lippen? Dan is je lichaam niet goed in balans. Daarom is het belangrijk dat je je voedingspatroon aanpast en gezonde voeding gaat consumeren.

Bekijk ook de onderstaande video. Deze video duurt circa vier minuten:

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.