Veel mensen zijn bang voor de Ziekte van Alzheimer. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd, want het is natuurlijk ontzettend vervelend als je langzamerhand alles vergeet. Kun je de opbouwfase van deze ziekte herkennen? Hoe weet je dat je in het voorstadium zit?De Ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende variant van dementie. Circa 70 procent van de mensen die lijden aan dementie, bestaat de vorm van dementie uit Ziekte van Alzheimer. In de opstartfase vergeet men steeds vaker normale zaken, terwijl het in een later stadium zelfs lastig wordt om dagelijkse dingen te doen. Volgens onderzoekers ligt de oorzaak van de Ziekte van Alzheimer waarschijnlijk in de eiwitophopingen in de hersenen. Men vergeet zo nu en dan iets, maar wat zijn nu écht de voortekenen?

Onderzoekers, van het Massachusetts General Hospital, hebben 46 verschillende mensen gevraagd voor dit onderzoek. Zij oefenden met verschillende, relatief simpele, woorden: kachel, water en pot. De onderzoekers vroegen de proefpersonen om een goede zin te produceren. De proefpersonen die kampte met MIC (mild cognitieve stoornis) hadden hier aanzienlijk moeite mee.

Als je tijdens het voeren van gesprekken meer woorden nodig hebt om iets uit te leggen dan vroeger, kunnen dat voortekenen van dementie zijn. Raak je de draad kwijt tijdens het gesprek? Dan is er vaak niets aan de hand. Probeer je daarentegen naar allerlei woorden te zoeken? Dan kun je je mogelijk alvast zorgen gaan maken…

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.