De gezondheid van je darmen is een erg belangrijke factor voor je algehele welzijn. Aan je ontlasting kun je daarom ook goed aflezen of je goed eet. Je ontlasting kan ook laten zien waardoor je buikvet ontstaat.Wetenschappers hebben namelijk onderzoek uitgevoerd tussen de relatie van ontlasting en buikvet. Jouw ontlasting kan je dus ‘vertellen’ waarom jij niet van je buikvet afkomt. Gelukkig hebben verschillende onderzoekers dit onderzocht en hebben zij hun conclusies hieruit getrokken.

De onderzoekers hebben onderzocht naar het verband tussen poep, gewicht en de plek waar iemand zijn vet opslaat. Hierbij onderzocht men de bacteriële diversiteit van 3.600 staaltjes, afkomstig van 1.300 tweelingen.

Wit vet

Je wilt wit buikvet (viscerale lichaamsvet, rondom je organen) vermijden. Dat is namelijk het vet dat je niet wilt hebben. Hoe diverser de microbiotica is (de samenstelling van je ontlasting), hoe kleiner de kans is dat iemand overgewicht heeft. De kans is dan ook kleiner dat je ongezond leeft.

Probiotisch

Helaas is het nog niet helemaal duidelijk hoe je darmgezondheid kan leiden tot het afnemen van buikvet. Volgens wetenschappers kan dit gelukkig geen kwaad. Probeer veel water te drinken en vezels binnen te krijgen. Ook probiotische gerechten zullen je darmgezondheid stimuleren. Eet daarom bij voorkeur (een van) de volgende producten: yoghurt, donkere chocolade, augurken, roggezuurdesem, zuurkool, doperwten en kefir.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie!