Op bepaalde momenten zal je ontzettend erg in een deuk liggen. Als je favoriete huisdier weer een stomme actie uitvoert kan dat weer eens erg grappig zijn. Ook wanneer een ander zich stoot of wanneer je collega per abuis een scheetje laat kan dat voor veel gelach zorgen. Blijf dit ook vooral doen, want flink lachen is goed voor je. We zouden met zijn allen juist vaker moeten lachen!Lachmomenten

Wanneer heb jij voor het laatste zo hard gelachen dat je zelfs tranen over je wangen kreeg? Waarschijnlijk komt die scenario niet iedere dag voor, maar toch zou het fijn zijn als dat wel het geval was. Lachen is namelijk ontzettend goed voor je en deze lachmomenten mogen om die reden ook vaak voorkomen. Niet alleen je omgeving ziet jou dan als een vrolijk persoon, maar ook je lichaam heeft hier baat bij.

Stress reducerend

Lachen is goed voor je gezondheid. Dit bleek namelijk uit een onderzoek van de Mayo Clinic. Het onderzoek toont aan dat lachen ervoor kan zorgen dat je stress gereduceerd wordt. Dat is dus het ideale medicijn tegen stress. Zodra je lacht, maken je lichaam verscheidene stoffen aan. Hierdoor gaan wij ons weer beter voelen: zowel op korte als op lange termijn.

Korte termijnvoordelen

Zodra je veel lacht, worden je organen vrijwel direct gestimuleerd. Op dat moment gaat er namelijk meer lucht naar je hart, de longen en de spieren. Tijdens het lachen wordt er namelijk endorfine aangemaakt, waardoor je je direct al beter voelt. Bovendien krijg je hier meer energie van. Je stresslevel wordt verlaagd omdat je lichaam minder gespannen is.

Lange termijnvoordelen

Er bestaan echter ook een aantal lange termijnvoordelen. Zo zou dit een gunstig effect hebben op je immuunsysteem. Een goedgehumeurd iemand is dus minder vaak ziek dan iemand die wat vaker chagrijnig is. Dus: lach maar flink en geniet van de voordelen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet op delen op social media met vrienden en familie.