Een paar uurtjes in de tuin ploeteren kan zorgen voor prachtige resultaten in de tuin. Daarmee krijg je niet alleen een prachtige tuin, maar ook verbrand je nog eens calorieën. Een uurtje watergeven aan de planten kan er al voor zorgen dat je 120 calorieën verbrandt. Bovendien is tuinieren ook nog eens goed voor je mentale gezondheid.Onderzoek

Als je regelmatig in de tuin staat, zal je je daardoor ontspannener voelen dan mensen die nooit in de tuin ploeteren. Dat blijkt uit een onderzoek door twee Britse universiteiten uit Essex en Westminster. Het leuke van dit verhaal? 30 minuten tuinieren per week zal al zorgen voor een positief effect op je mentale gezondheid. Je hoeft dus niet iedere zaterdag te spenderen aan je tuin.

Afleiding

Als je in de tuin bezig bent, zorgt dit voor de nodige afleiding. Op dat moment ben je bezig met datgene dat moet gebeuren. Je moet de bloemen watergeven, de planten verpotten en het onkruid wieden. Bovendien ben je ook nog eens actief bezig in de frisse lucht en zorgt de zon voor de nodige vitamine D. Met een beetje geluk ruik je ook nog eens je prachtige bloemen en planten. Dat zorgt voor ontspanning en dus ook voor een verbeterde mentale gezondheid!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.