Het is van groot belang dat je je slaapkamer zo netjes mogelijk houdt. Vanwege ruimtegebrek plaatsen we soms bepaalde spulletjes vooralsnog in de slaapkamer. Echter is het belangrijk dat je niet te veel spullen in je slaapkamer zet. Bepaalde spullen zorgen namelijk voor stress, aldus verschillende interieurdesigners.Opladers

De meeste mensen laden hun smartphone op in hun slaapkamer. Er is vrijwel altijd wel een lader aanwezig in de slaapkamer. Toch is dit geen verstandig idee. Volgens Robin Henry, ontwerper, kan je het beste zo weinig mogelijk laders in je slaapkamer hebben liggen. Elektromagnetische golven moet je zoveel mogelijk vermijden als je wilt slapen. Bovendien ogen deze draadjes ook nog eens erg rommelig.

Hang niet te veel foto’s op

Als je te veel foto’s aan de muur hangt kan dat afleidend zijn, aldus Maggie Griffin. Ooit had zij een klant die een foto van haar schoonouders boven het bed had hangen. Dat is echt absoluut géén aanrader. Gebruik slechts een aantal ingelijste foto’s van de belangrijkste personen in je leven.

Digitale wekkers met licht

Licht is de grootste verstoorder als je wilt slapen. Daarom is het belangrijk dat je je slaapkamer zo donker mogelijk houdt. Een digitale wekker met licht is daarom ook geen verstandig idee. Kies liever voor een ouderwetse variant of kies voor een digitale wekker zonder licht.

Geen vitrinekasten

De slaapkamer moet rustig zijn en daarom worden vitrinekasten niet aangeraden. Je moet er kunnen relaxen. Om de rust te kunnen bewaren is het belangrijk dat je voldoende zicht hebt. Vitrinekasten leiden te veel af en kunnen hierdoor mogelijk zorgen voor stress. Stop daarom niet te veel spullen in de slaapkamer.

Kies voor zacht licht

Het is natuurlijk erg prettig als je een lamp in je slaapkamer hebt. Echter is het ook van belang dat je kiest voor een zacht licht. Een hard licht houdt je namelijk wakker. Je kunt bovendien het beste kiezen voor een warme kleuren licht. Op die manier zal je het beste kunnen slapen.

Een vloerkleed

Vrijwel alle designers zijn het eens over het volgende: de slaapkamer moet knus én comfortabel zijn. Je kunt dit gemakkelijk bewerkstelligen door een vloerkleed in je slaapkamer te leggen. Een kale vloer is namelijk absoluut geen aanrader als het aan de interieurdesigners ligt. Een klein vloerkleedje is ook al voldoende: je hebt dus geen vloerkleed nodig die de hele slaapkamer bedekt. Met een klein vloerkleedje zorg je namelijk al voor voldoende knusheid.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op op social media met vrienden en familie.