Niemand vindt het natuurlijk fijn om een rode en pijnlijke huid te krijgen als zij gaan zonnen. In de zon liggen is echter wel erg lekker. Je kunt je natuurlijk al goed beschermen door middel van de zonnebrand. Echter kun je ook nog deze voedingsmiddelen eten. Daarmee voorkom je dat je verbrand raakt.Rode fruit en rode groenten

Een stukje watermeloen eten, een schaaltje aardbeien consumeren of van die lekkere tomaatjes opsnoepen: je kunt het allemaal eten. Deze rode fruit en rode groenten beschermen je huid tegen de zon. Rode fruit- en groentesoorten bevatten de stof lypopeen. Deze stof zorgt ervoor dat je wordt beschermd tegen de zon. Datzelfde stofje beschermt ook onze huid tegen de zon.

Pure chocolade

Aardbeien eten is natuurlijk geen straf, maar een stukje chocolade eten is natuurlijk ook niet verkeerd. In cacao zitten de stoffen catechinen en fenolen. Deze antioxidanten beschermen je huid eveneens tegen de zon. Zo zorgt dit ervoor dat je huid gehydrateerd blijft en stimuleert dit de doorbloeding van de huid. Wel is het belangrijk dat je chocolade eet zonder melk: dus pure chocolade. Zuivel gaat het effect namelijk wel tegen.

Noten en pitten

Ben jij dol op zonnebloempitten, hazelnoten, amandelen of pijnboompitten? Ook dat kun je gerust eten. Dat helpt je huid namelijk ook tegen de zon. Deze noten en zaden bevatten veel vitamine E en deze vitaminen hebben een helende werking op een verbrande huid.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.