Soms heb je er even last van: slapeloosheid. Hopelijk heb je er niet elke avond last van. Sommige mensen hebben echter zelfs last van chronische slapeloosheid. Het bioritme kan soms zo in de war zijn waardoor je niet meer normaal kunt functioneren.

Onvoldoende slaap

Als je niet kan slapen is dat erg vervelend. Dat kan verschillende redenen hebben. Soms lig je simpelweg nog wakker omdat je nog te veel energie hebt. Er zijn ook voldoende mensen die hier nooit last van hebben en eigenlijk altijd wel kunnen slapen. Als je dat geluk niet hebt, dat je altijd kunt slapen, kan dat wel vervelend zijn. Mensen die niet genoeg slapen kunnen ook gemakkelijker ziek worden, komen gemakkelijker aan en zijn zelfs sneller geneigd om depressief te worden.

Een nieuwe methode

Sinds deze methode wordt toegepast slapen mensen echter veel beter. Dit is aangetoond met onderzoek én het werkt dus echt. Je slaapt iedere nacht als een roos. Als jij te maken hebt met slapeloosheid moet jij dit ook eens proberen. Je kunt dan gemakkelijk acht uur lang slapen zoals wordt aanbevolen.

Het onderzoek

Het onderzoek is voltrokken in Pittsburg in de Verenigde Staten. Uit het onderzoek is gebleken dat je twee kiwi’s kunt consumeren, een uur voor het slapengaan, en dat je dan gemakkelijk in slaap valt. Deze resultaten werden vergeleken met mensen die géén kiwi’s aten voor het slapengaan. 28,9% van de mensen die kiwi’s hadden gegeten hadden minder verstoringen in de slaap. Ook sliep de kiwi-groep rustiger qua lichaamsbewegingen. De totale slaaptijd van de kiwi-etende groep bleek 13,5 procent langer.

Vitamine C

Kiwi’s zitten dan ook vol met vitamine C en nu blijkt het dus ook dat dit werkt tegen slapeloosheid. Je kunt het ook risicoloos eens zelf proberen: een kiwi eten is namelijk supergezond!

Vind jij dit ook een handige tip en ga jij dit nu ook proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.