Tijdens de koudere dagen is het ontzettend lekker om een glaasje warme chocolademelk te drinken. Toch drinkt niet iedereen elke dag maar weer warme chocolademelk. Het is immers niet goed voor je, toch? Of toch wel?Geschiedenis

Chocolademelk bestaat al ontzettend lang. In de vijftiende eeuw werd dit namelijk ook al gedronken door de Maya’s en de Azteken. Zij geloofden er heilig in dat warme chocolademelk genezende krachten had.

Hedendaagse chocolademelk

Inmiddels is het drankje niet meer zo gezond als in die tijd. Er zijn immers veel suikers aan toegevoegd. Toch kan warme, pure chocolademelk nog steeds erg gezond zijn. Je moet het dan wel op een bepaalde manier drinken.

Gezonde warme chocolademelk

Chocolademelk dat is gemaakt van pure cacao, plantaardige melk, vanille, kaneel en honing is erg gezond. Als je je warme chocolademelk op deze manier klaarmaakt barst het van antioxidanten. Antioxidanten zijn goed voor je, want dit gaat onder andere kanker, ziektes en veroudering tegen.

De voordelen van warme chocolademelk

Bovendien verbetert warme chocolademelk ook je bloedsomloop. Er kan hierdoor meer bloed en zuurstof bij je hersenen komen. Dat zorgt er weer voor dat je beter kunt nadenken. Als je kiest voor deze gezonde variant kies je ook nog eens voor veel minder vet ten opzichte van de normale chocolademelk. Je zult je trek in suikers daardoor op een verantwoorde manier stillen. Aangezien er weinig calorieën in zitten is dit ook nog eens goed voor de lijn. Chocolade zorgt er tot slot voor dat het geluksgebied in je hersenen wordt geactiveerd.

Daarmee heeft het drinken van warme chocolademelk talloze voordelen. Geniet er dus gerust eens van!

Vind jij dit ook een leuk artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.